Zelenjavni narastek

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Zelenjavni_narastek_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajca, smetana. Nekateri ljudje imajo težave pri uživanju smetane, ker ne prenašajo dobro laktoze.

Zelenjavni narastek

Potrebuješ:
- 2 čebuli
- 3-je stroki česna
- 4 jajca
- 200 g korenja (dva korenčka)
- 200 g brokolija
- 200 g cvetače
- pest špinače
- 1 bučko
- sol
- kozarček sladke smetane za kuhanje (180 g)
- kozarček kisle smetane (180 g)
- 4 jajca
- maslo, olivno olje
- malo vode

Priprava:

Na majhne koščke narežemo korenček, cvetačo in brokoli razdelimo na majhne koščke ter naribamo bučko. Na olju posteklenimo čebulo in česen. Cvetačo in brokoli na hitro pokuhamo do mehkega in ju nato dodamo v ponev. Prav tako v ponev dodamo korenček in bučko. Po potrebi dolijemo malo vode. Vse skupaj posolimo in dodamo pest špinače. Nato v drugi skledi zmešamo 4 jajca, sladko in kislo smetano. V nameščen pekač najprej naložimo vso zelenjavo iz ponve in jo prelijemo z zmesjo iz smetane in jajc. Vse skupaj pečemo 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Dober tek.