zelenjavni čips

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: ZELENJAVNI-ČIPS-1-1.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: mlečni proizvod (laktoza)

Potrebuješ:
- drobnjak,
- grški ali navadni jogurt,
- kuhana rdeča pesa,
- sladki krompir,
- korenček,
- olivno olje,
- sol,
- dišavnice.

Krompir in korenje olupiš in naribaš na tanke rezine. Enako narediš s kuhano rdečo peso. Rezine položiš na pekač in jih pokapljaš z olivnim oljem ter začiniš z dišavnicami in soljo.

Peci na:
- rdečo peso 30 min na 180 stopinj Celzija,
- korenje 25 min na 180 stopinj Celzija,
- sladki krompir 20 min na 180 stopinj Celzija.

V posodi zmešaj grški jogurt, v katerega lahko narežeš drobnjak ali dodaš druge začimbe po želji. Zelenjavni čips je z omako le še bolj okusen.

Dober tek!