Zdravko Lidl logo

Domov > tv kuharije >

Zdrobova tortica z jabolčnimi snežaki

Zdrobova tortica z jabolčnimi snežaki

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Zdrobova-tortica-z-bananami-in-jabolki_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: laktoza (mleko)

Zdrobova tortica z bananami in jabolki

Za zdrobovo tortico:

- 150 g pšeničnega zdroba
- 150 g mletih lešnikov
- 90 ml olja
- 60 ml mleka
- 2 jajci
- 3 zrele banane
- 3 jabolka
- ½ pecilnega praška

Za jabolčne snežake:
- 2 jabolka
- bela čokolada
- temna čokolada

Priprava:

Jabolka olupimo in naribamo, banane pretlačimo. Vse ostale sestavine (pšenični zdrob, mlete lešnike, olje, mleko, jajca) zmešamo skupaj z jabolkom in banano. Zmes stresemo v nameščen pekač. Pečemo pri 180 stopinj Celzija, 40 – 45 min.

Med peko tortice imamo čas, da pripravimo še okusne jabolčne snežake.
Jabolka olupimo, narežemo na kolobarje oz. izdolbemo kroge. Po tri jabolčne kose nataknemo na palčko. Palčko z jabolki namočimo v stopljeno belo čokolado. Počakamo, da se čokolada ohladi in strdi. Nato jabolčne snežake še okrasimo po želji, s temno čokolado. Ko je vse skupaj ohlajeno in tortica pečena, se vse skupaj še okrasi.

Namig: manjši kot je pekač, višja bo tortica. Tortica v videu je pečena v pekaču premera 18 cm.

Dober tek.