Zdravko Lidl pri ‘Mami kuha’

Tretji januarski konec tedna se je pri nas ustavil prav poseben gost Zdravko Lidl. Srčkan pliško enkrat na mesec obišče izbrano blogersko družino in ji postavi izzive.

Zdravko Lidl na obisku.

Ema in Zdravko Lidl sta bila ves konec tedna nerazdružljiva.

Naša družina je dobila nalogo, da preživi vikend v duhu recikliranja. V soboto sva z Emo skupaj pripravili kosilo iz ostankov hrane v hladilniku in shrambi, v nedeljo pa smo pokazali njeno sobico, kjer se nahaja veliko obnovljenih in rabljenih kosov pohištva. Za konec smo po nasvetu Zdravka Lidla izdelali še škatlico lepih misli, ki jih bomo zbirali skozi leto in na koncu skupaj prebrali.

Zdravko Lidl na stolu.

Zdravko Lidl je s sabo prinesel tri zanimive izzive.

Zdravko Lidl je na obisk prispel v petek in nas vse zelo razveselil. Mene je navdušil izziv, Ema pa se je razveselila novega prijatelja, s katerim bo preživela vikend. Ko smo skupaj prebrali izzive, ki jih je Zdravko Lidl prinesel s seboj, smo naredili načrt. Nekaj idej smo našli na spletni strani Zdravka Lidla, ki je zelo poučna in zanimiva.

Zdravko Lidl pomaga v kuhinji.

Zdravko Lidl je pomagal pri pripravili kosila iz ostankov hrane v hladilniku in shrambi.

V soboto dopoldan smo pregledali naš hladilnik in shrambo, ter nabrali sestavine, ki so bile pred iztekom roka in jih je bilo treba nujno porabiti. Našli smo pol glave brokolija, kos sira, dve mladi čebulici (ki sta že videli boljše dni), 6 jajc, slanino in ostanke različnih testenin, ki nam vedno ostanejo. Odločili smo se, da ta živila recikliramo in pripravimo jed, ki smo jo poimenovali Leftover Fritata.

Recept:
Popekla sem sesekljano slanino in ji dodala na hitro blanširan brokoli (cvetke).
Oboje sem zalila z vmešanimi jajci, posula z naribanim sirom in sesekljano mlado čebulico ter solila in poprala.
Fritato sem pekla na nizki temperaturi, pokrito, nekje 10-13 minut, da je povsem zakrknila.

Priprava fritate.

Zdravko Lidl je pomagal pri pripravi okusne fritate.

V nedeljo sva z Emo pospravili njeno sobico in jo pokazali Zdravku Lidlu ter ostalim prijateljem na družbenih omrežjih. V sobici se nahaja veliko rabljenih kosov, nekateri so obnovljeni oz. restavrirani in so krasen dodatek. Ni potrebno veliko, samo malo truda in ljubezni do rabljenih kosov pohištva in ustvarimo lahko krasne kose. V duhu recikliranja smo tako izpeljali še ta izziv in pokazali, da se pri nas doma stvari ne zavržejo kar tako zlahka.

Zdravko Lidl v sobici.

Ni potrebno veliko, samo malo truda in ljubezni do rabljenih kosov pohištva in ustvarimo lahko krasne kose.

Zadnji izziv je bil izdelava škatlice lepih misli in skupaj smo napisali nekaj lepih besed, nekaj narisali in vse skupaj dali vanjo. Ker se nam je ideja zdela krasna in zelo luštna, bomo pridno pisali in shranjevali, ob koncu leta pa skupaj prebrali lističe. Še več takšnih izzivov, ki povezujejo družino! Hvala Zdravko Lidl, da si z nami preživel te dni in nas še bolj povezal kot družino! Pridi še kdaj.

Zapisala: Vita Starman z bloga Mama kuha

 

Zdravko Lidl na obisku pri Emi.

Zdravko Lidl in Ema skupaj degustirate sestavine za firtato.