Zdravko Lidl na prazničnem obisku

Preživimo najlepši in najbolj čaroben mesec v letu skupaj

Čarobni mesec december je sigurno moj najljubši mesec v letu, saj je v zraku čutiti več pozitivnega pričakovanje, radosti in sreče. Mesta se odenejo v pravljične lučke, iz radijskih zvočnikov se širijo najboljše praznične pesmi in vse diši po klinčkih, cimetu in kuhanem vinu. Najlepše pa mi je sigurno to, da se v tem obdobju vsi nekoliko ustavimo in več časa posvetimo sebi in svojim najdražjim, ter počnemo stvari za katere nam po navadi zmanjka časa. Zato sem bila prav vesela, ko nas je v petek obiskal Zdravko Lidl s prav posebno nalogo.

Zdravko Lidl na obisku.

Zdravko Lidl vsak mesec namreč obišče eno blogersko družino in ji zada prav poseben izziv. In ker je december dragocen čas ljubezni, predanosti in medsebojne družinske topline nam je Zdravko Lidl zadal prav poseben izziv, ki je bil, da kar čim več časa preživimo skupaj in utrjujemo družinske vezi.

Okrasimo smrečico

V petek po šoli smo skupaj z Zdravko Lidlom najprej napisali domačo nalogo nato pa smo se lotili okraševanja smrečice. Fanta sta bila seveda navdušena, saj sta me že približno 14 dni pred tem, vsak dan vprašala: »Mama, kaj lahko danes okrasimo smrečico?« Sama sicer nisem pristaš prehitrega okraševanje doma, ampak odkar imam otroke mi smrečica na začetku decembra pač ne uide 😉. Poleg smrečice smo okrasili tudi okensko polico in izrezali snežinke, s katerimi sta si fanta okrasila svojo sobico.

Krašenje smrečice.

Ker je v petek Slovenijo pobelil sneg smo se v soboto zjutraj odločili, da Zdravko Lidlu pripravimo prav posebno presenečenje in zato smo pobegnili k babici na sankanje. Na Golteh smo se tako nadihali svežega zraka in naužili sonca. Dodobra smo se razgibali s sankanjem in nasmejali ob vragolijah na snegu. Zdravko Lidl pa nam je pomagal narediti tudi čisto pravega snežaka.

Igrajmo se skupaj

Po zimskih aktivnostih na snegu smo odšli na pravo domačo pojedino k babici. Božičnega dne, namreč ne bomo preživeli skupaj z babico, zato smo izkoristili priložnost in v večjem družinskem krogu preživeli prijetno popoldne. Po kosilu smo v reviji Preprosto naši odlične namige za skupno igranje in ustvarili avtocesto čez pol stanovanja. Fantje so bili navdušeni tako ob »gradnji« avtoceste, kot tudi ob igranju. Škoda le, da je dan tako hitro minil in smo morali nazaj proti domu. Imeli smo namreč plan, da Zdravko Lidla peljemo na rokometno tekmo. Fanta v šoli igrata rokomet, zato sta Zdravko Lidlu želela pokazati kako je na čisto pravi rokometni tekmi. Ker pa so, vse tri, zimske radosti in vožnja precej utrudile, so se enoglasno strinjali, da bomo večer rajši preživeli doma in si skupaj pripravili filmski večer. Skuhali smo si čaj, spekli kokice in skupaj pogledali najboljšo božično risanko Grincha.

Fantje so bili navdušeni tako ob »gradnji« avtoceste, kot tudi ob igranju.

Nedeljsko ustvarjanje

V nedeljo zjutraj smo se zbudili v oblačno jutro. In ker je bilo prejšnji dan fantom v takšno veselje delati snežaka, smo se odločili, da ga izdelamo tudi doma. Ker pa v Kopru res redko sneži nam je Zdravko Lidl zaupal, da lahko izdelamo snežaka tudi iz škatel. Na njegovi spletni strani smo res našli navodila in izdelali prav posebnega snežaka, ki sedaj krasi vhod v hišo.

Snežak iz škatel krasi vhod v hišo.

Nato pa smo Zdravko Lidla peljali še malo po našem prelepem Kopru. Fanta sta mu namreč želela razkazati prav vsak njun kotiček. Tako smo ga najprej peljali na drsanje ob morju. Nato smo si skupaj ogledali božičke na motorju in odšli še na sprehod ob morju. Po kosilu pa nas je Zdravko Lidl zapustil in odhitel k novi družini.

Ob slovesu pa nam je namenil še naslednje besede:

 “Pri družini Mega Mame sem preživel res krasen vikend. Nikoli si ne bi mislil, da lahko v manj kot 24ih urah sankaš na nadmorski višini 1300 m in drsaš tik ob morju. Vmes pa še ustvarjaš, se igraš, gledaš risanko, spoznaš Božička in doživiš neverjetno plimovanje morje. Hvala za to prečudovito izkušnjo. S težkim srcem se poslavljal od vas, ampak naslednja družinica ne že čaka, da jo obiščem. Nasvidenje vaš Zdravko Lidl.”

“Pri družini Mega Mame sem preživel res krasen vikend.”

Dragi Zdravko Lidl, tudi mi smo se imeli neverjetno lepo v tvoji družbi in upamo, da nas še kdaj obiščeš. Sedaj pa že odštevamo dneve do naslednjega Čarobnega dne, ko te bomo lahko ponovni srečali. Celotno vikend dogajanje pa si še vedno lahko ogledate na profilu @megamama_sanja v highlights-ih. Da pa ne boste zgrešili, kam bo Zdravko Lidl odšel prihodnji mesec, spremljajte #ZdravkoLidl še naprej.😉

Blog je napisala Sanja Vrtačič, ustvarjalka bloga https://www.megamama.si/

Še nekaj foto utrinkov:

Druženje z Zdravkom Lidlom.

Zdravko Lidl je užival na saneh.

Uživanje na snegu.

Zdravko Lidl je pomagal tudi pri domači nalogi.

Zdravko Lidl se že veseli naslednjega obiska.