Zajec iz testa

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: TV-kuharija-Recept-Zajec-iz-testa_Zdravko-Lidl_Slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: gluten (moka), jajca, laktoza (sir, namaz)

Zajec iz testa

Sestavine za testo:
• 600 g moke
• 300 ml mleka
• 42 g kvasa (ena kocka)
• 80 ml olivnega olja
• 100 g kisle smetane
• žlička soli
• jajce

Sestavine za nadev:
• na palčke narezana zelenjava (korenje, zelena, paprika …)
• kremni sir
• veganski namaz s hrenom
• namaz po želji
• krekerji s semeni

Priprava:
Najprej v posodo stresi moko in na sredini naredi luknjo. Vanjo nadrobiš kvas in preliješ s toplim mlekom. Ob rob posode dodaj sol. Ko kvas vzhaja do vrha luknje, dodaš kislo smetano in olivno olje ter vse skupaj zgneteš v mehko testo. Vse skupaj vzahjaš do dvojne velikosti. Pustiš malce počivati testo, nato pa iz njega oblikuješ zajčka. Vse skupaj premaži z s stepenim jajcem. Peci pri 180 °C nekje med 35–40 minut, da zajček postane lepe zlatorumene barve.

Ko je zajček pečen in se pečeno testo že malce ohladi izdolbeš trebušček, ga obložiš s sirom in dodaš namaz po svojem okusu, vse skupaj pa okrasiš z narezano zelenjavo po želji.

Dober tek!