Začarana ulica

strasljiva_ulica_1024
Zdravko Lidl je tokrat svoje risarske sposobnosti združil z zanimivo igro. Narisal je prav posebno, čarobno ulico, ustvaril kotalečo se bučo in pripravljen je za raziskovanje začarane ulice. 

Oktober prinese v našo družino dolge večere, saj se dan hitro konča, in ko se naveličam skakanja po lužah, se s prijatelji pa ustvarjamo in se igramo. Skupaj raziskujmo začarano ulico.

Kaj potrebuješ?

  • velik črn list tršega papirja
  • bel flomaster, pisani flomastri
  • palčke za sladoled
  • lepilo, košček vrvice
  • žogica za namizni tenis
  • list papirja
  • akrilne barve

Najprej palčke za sladoled razporediš po listu v obliki vijugaste poti.

Nato vsako palčko prilepiš na papir. Da bo žogica težje preskočila rob ceste, ti svetujem, da nalepiš po dve palčki.

Zdaj se loti risanja strašljivih hiš. Prosi starše ali skrbnike, da ti pomagajo izbrati pravi flomaster, namesto flomastrov lahko izbereš tudi belo tempera barvo. Okna na hiškah pobarvaj z rumeno, tako prikažeš, da v hišah gorijo luči. Ne pozabi na pajke, netopirje in podobne strašljive dodatke.

Zdaj pobarvaj še žogico z oranžno barvo in jo spremeni v bučo.

Izdelaj še tulec, skozi katerega boš pihal in premikal bučo. Vzemi list papirja in ga zvij v tulec ter zalepi z lepilnim trakom.

Okrasi tulec z visečim netopirjem in pripravljen si, da bučo spraviš z enega konca poti  na drugega.

Pihaj v tulec, da boš premaknil bučo. Če ti bo ušla preko ograje, jo postavi nazaj na cesto in jo spihaj do konca ulice.

Namesto palčk za sladoled lahko ograjo narediš iz vejic, ki jih nabereš v gozdu, ali pa zviješ stare reklame v tulce in jih nalepiš na papir. Hiške lahko izdelaš tudi iz odpadne embalaže in jih nalepiš, namesto da jih narišeš. Strašljiva ulica ti ponuja ogromno fint za dolge oktobrske večere.

Pripravljeni?

Prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.