Vetrnica iz papirja

Vetrnica iz papirja
Si že videl/a tisto veliko vetrnico sredi narave, ki proizvaja električno energijo? Ali veš, da je visoka kar 97 metrov? To pomeni, da je stokrat višja kot mi. Sem jo enkrat, pssst, na skrivaj želel prijeti v roke, pa ne gre, je pretežka. Zato sem se odločil, da si bom naredil kar svojo. In veš, ta je še boljša, ker lahko z njo plešem, tečem, jo vrtim ali pa piham vanjo kot veter – puuuh.

1. Korak

V svoji sobi poišči barvni kolaž papir, ovojni papir, barvno lepenko (majhen košček), slamice ali barvice ali kuhalnico, lepilo, škarje, ravnilo in svinčnik. Mami reci za palice za ražnjiče. Očka pa prosi za žebljičke ali bucike.

2. Korak

Najprej vzemi kolaž papir (ali potiskan ovojni papir) in nariši kvadrat ter ga izreži – za vetrnico srednje velikosti bodo povsem ustrezne mere 14 x 14 cm.

3. Korak

Na kvadrat s pomočjo ravnila nariši diagonali. Če ne želiš, da bi se na papirju poznale sledi svinčnika, se temu izogneš tako, da papir preprosto prepogneš, da oblikuješ trikotnik, nato pa rob učvrsti, pritisni s prsti po robu.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.