Zdravko Lidl logo

Domov > igralnica > Velikonočna igra: Lačni zajček

Velikonočna igra: Lačni zajček

zajcek_1024
Ali se tudi tebi zdi nekam čudno, da so za veliko noč značilni velikonočni zajček in jajca? Saj zajci vendar ne jejo jajc! No, jaz sem to zagato rešil tako, da bom velikonočnega zajčka nahranil s korenčkom. Samo hranjenje ni preveč zabavno, zato sem k igri povabil svoje prijateljčke. Tako bomo preganjali dolgčas, se nasmejali in se imeli prav fino.

1. Korak

Potrebuješ karton, pisala, riž, malo blaga ter škarje, sukanec, šivanko in podobne pripomočke. Na večji karton z enostavnimi potezami nariši zajčka in mu nariši velika usta.

2. Korak

Z olfa nožem izrežeš obris zajca, prav tako odrežeš lepenko v predelu ust. Iz oranžnega blaga izreži po dva enaka kosa v obliki korenčka, ki ju s pravilno stranjo položiš skupaj.

3. Korak

Korenček sešij ali prosi za pomoč odraslo osebo. Preden zašiješ vse robove, korenček napolni z rižem, da ga boš lažje metal. Kartonastega zajčka prisloniš na steno ali ga spodaj učvrstiš, da bo stal pri miru, in igra se lahko začne.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.