Uživajmo v malih stvareh

Katka, avtorica bloga Fulkulmami, pravi, da je pisanje njena strast, sprostitev, »ventil« za besede, ki jih bolje izlije na papir, kot pove naglas. Njen kotiček je namenjen (bodočim) mamicam in očkom oziroma vsem, ki se radi zabavajo ob branju vsakodnevnih družinskih pripetljajev. Piše o svojih izkušnjah materinstva, ki so včasih popoprane s kančkom humorja in vedno z veliko mero potrpežljivosti.

Zdi se ji, da se premalokrat zavedamo vsega dobrega, ki nas obkroža, in da bi morali življenje zajemati z veliko žlico. Zakaj, si preberite v spodnjem prispevku.

Sre?na družina na plaži

SE TUDI TEBI ZDI?

Se tudi tebi zdi, da imaš med vsemi otroci ravno ti najboljšega otroka na svetu? Četudi pridejo dnevi, ko se na otroškem igrišču edino tvoj dere, medtem ko se ostali otroci lepo igrajo. Četudi je v nekem trenutku tvoj otrok edini, ki ti naredi sceno v lokalu ali trgovini, da si zaradi tega deležen obsojajočih obrazov drugih.

Se tudi tebi zdi, da je tvoj otrok najlepši? Kako je možno, da je bil ravno tebi poslan tako lep otrok? Čisti čudež.

Se tudi tebi zdi, da imaš ob sebi najboljšega partnerja? Kljub temu, da sosedov Francelj stalno pere, kuha in več pospravlja, tvoj pa pušča gate sredi stanovanja. Ampak sosedov Francelj definitivno nima tako dobrega partnerja, kot si ti, ha ha ha!

Se tudi tebi zdi, da je vaše stanovanje ali hiša prostor, ki si zasluži naziv DOM? Čeprav bi včasih doma imeli radi več prostora, bolj pospravljeno ali urejeno, opremljeno po najnovejših trendih in v barvnih odtenkih, ki jih spremljaš na Pinterestu.

Se tudi tebi zdi vaša novoletna jelka najlepša med vsemi? Smreka s karakterjem. Je že res, da ni za v revijo, saj so okraski različnih oblik in barv, ki morda ne sodijo skupaj, nekaj jih manjka, saj jih je otrok sklatil dol, zvezda na vrhu pa visi postrani.

Se tudi tebi zdi, da je vaš kavč v dnevni sobi mega super? Poln madežev in zasušenih ostankov hrane, ampak udoben kot hudič. A ni fajn občutek, ko si zvečer pripraviš prigrizek, se uležeš na kavč, da bi si ogledal dober film, potem pa zaspiš v desetih minutah?

Se tudi tebi zdi, da so stene pri vas doma pika na i vašemu domu? Polne odtisov rok in nog, da bi jih lahko mesečno na novo prepleskali, ker so tako umazane, ampak dajejo občutek življenja.

Se tudi tebi zdi, da je vaše prevozno sredstvo čisto spodobno? Kdo potrebuje zadnji model Porcheja brez strehe? Enoprostorec z drobtinami vsepovsod, otroškim kolesom, skirojem in čelado v prtljažniku je zakon!

Se tudi tebi zdi, da imaš ob sebi najboljšo družino, ki ti stoji ob strani? Vedno in povsod. Četudi ni vedno vse popolno, se večkrat skregate, tulite drug na drugega in jokate?

Se tudi tebi zdi, da so vaši skupni trenutki nekaj najlepšega? Da je najbolj pomembno, da ste skupaj in kot družina nepremagljivi?

Se tudi tebi zdi, da denar res ni najpomembnejša stvar v življenju? Največ, kar lahko ponudite svojim otrokom, je čas, ki ga posvetite njim, in ne materialen »bulšit«, za katerega otrok pet minut kasneje ne bo niti vedel več.

Se tudi tebi zdi, da je skrajni čas, da iz svojega življenja izluščiš najboljše, kar se da?

Se tudi tebi zdi, da bi bilo najbolje, da se nehamo ozirati na druge in končno prenehamo gledati sosedovo travo, ki je vedno bolj zelena od naše?

Se tudi tebi zdi, da sta tvoje življenje in sreča odvisna samo od tebe in nikogar drugega? Da moramo sami postati sprememba, ki bi jo radi videli v svetu.

Predlagam, da za trenutek stopiš iz svojih čevljev, preletiš svoje življenje in se ozreš na to, kar imaš doma. Niti približno ni slabo, kajne?

Spremljajte me tudi tukaj in tukaj.