Unikatna »paper art« voščilnica

Unikatna »paper art« voščilnica
Mesec marec poleg prihoda pomladi zaznamujeta tudi dan žena in materinski dan. Zdravko Lidl je deloma iz odpadnih materialov (iz papirja in kartona), ustvaril čudovite unikatne voščilnice s prav posebno tehniko lepljenja različnih elementov, ki se imenuje »paper art«. Izdelaj svojo tudi ti!

Zdravko Lidl je to voščilnico izdelal za materinski dan, sicer pa jo lahko izdelaš tudi ob dnevu žena, prijatelju za rojstni dan ali prijateljici ob kakšnem posebnem dosežku. Lahko pa tudi kar tako … za lepši dan! Izdelava voščilnice je prilagojena vsem starostim, mlajši bodo lahko izrezali malce bolj okrogle in zavite oblike, starejši pa se lahko lotite tudi bolj zahtevnih, kjer za izrezovanje namesto škarij uporabiš skalpel. Najbolje pa je, da prosiš odraslo osebo, da ti pomaga.

 

Potrebščine:

 

  • debelejši karton,
  • lepilo,
  • trši papir različnih barv,
  • škarje ali skalpel,
  • svinčnik

 

Iz tršega papirja najprej izreži osnovo za voščilnico, ki naj bo dvakrat večja od velikosti voščilnice. Osnovo prepogni – na notranjo stran boš lahko napisal voščilo.

 

 

Nato si zamisli motiv, denimo tulipan na travi. Na papirje različnih barv nariši sestavne dele voščilnice: oblak, sonce, rožico, steblo, travo.

 

 

Izreži posamezne dele ter jih prilepi na podlago tako, da vmes daš koščke kartona. Tako se bo vsaka plast voščilnice dvignila in nastajala bo 3D-voščilnica.

 

 

Bodi izviren in izreži veliko oblakov ali več plasti cveta, ki jih podložiš s kartončki.

 

 

Da bo voščilnica še lepša, lahko poskusiš še z nečim težjim: nareži barvni papir na tako velike kose, kot je velika prepognjena osnova za voščilnico, in s skalpelom zarezuj like v sredino, okolica pa naj ostane cela. Zatem jih nalepi na voščilnico, vmes prilepi koščke kartona. Pazi, da na podlago za voščilnico najprej nalepiš list z najmanjšo odprtino, vsak nadaljnji kos pa naj ima več izrezanega. Tako se bodo videli spodnja plast voščilnice in listi nad njo.

 

 

Pripravili smo voščilnico z rožico. Seveda pa se lahko domisliš še česa in izdelaš voščilnico z motivom, ki je tebi najljubši. Kaj praviš na motiv torte?

 

 

Ali veš?

 

Navdih za izdelavo unikatne voščilnice je Zdravko Lidl dobil ob listanju prvega trajnostnega poročila Lidla Sovenija za poslovni leti 2018-2019 »Trajno=Sijajno, ki ima tudi prav posebno trajnostno podobo. Za predstavitev rezultatov so se namreč poslužili zahtevnejše »paper art« tehnike.

 

Oglej si video postopek izdelave s klikom na zgornjo fotografijo ali  TUKAJ.

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.