pomladni tortelini

Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Pomladni_tortelini_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajca, moka, skuta

Potrebuješ:
Za testo:
- 1 jajce
- 100 g moke
- sol
- nekaj kapljic oljčnega olja

Za nadev:
- 4 žlice nepasirane skute
- nekaj listov mlade špinače
- sol
- poper
- česen

Priprava:
V moko zmešaj jajce, sol in olje. Sestavine dobro zgneti v testo, ki ga nato zaviješ v folijo za 30 min. Medtem poskrbi za nadev. V vreli vodi popari špinačne liste, nato pa liste špinače ocedi in grobo naseklaj. Skuto, špinačo, sol in poper zmešajte v zmes. Nato testo, ki si ga dal prej počivati razvaljaj in nareži na kvadrate. Z žličko na sredino kvadrata dodaj nadev. Navlaži dva stična robova kvadrata z vodo in prepogni drugo polovico kvadrata, da dobiš trikotnik, nato pa družiš daljša vogla v tortelin. Narejene torteline skuhaš v vreli vodi, ocediš n postrežeš.

Dober tek.