Špargljeva juha

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Spargljeva-juha_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: indijski oreški (če jih dodate)

Špargljeva juha

Sestavine:
- 400 - 500 g špargljev
- 150 g špinače
- por
- pločevinko kokosovega mleka
- kokosovo olje
- 0,5 l vode ali jušne osnove
- limona
- sol (po potrebi)
- indijski oreščki za okrasitev

Priprava:

Por narežemo na kolobarje in ga prepražimo na kokosovem olju, do mehkega. Šparglje narežemo na kolobarje in jih skupaj z oprano špinačo dodamo v posodo, kjer je že por. Vse skupaj pokrijemo in dušimo približno dve minuti. Nato dolijemo vodo ali jušno osnovo ter kokosovo mleko. Vse skupaj kuhamo približno 5 do 7 minut. Ko je juha kihana, vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom, da nastane kremna juha. Po želji jo solimo in ji dodamo kapljico limoninega soka.

Dober tek.

Namig za serviranje:
Juho lahko okrasimo s popraženimi špargljevimi vršički in indijskimi oreščki. Prav tako pa lahko povsem enostavno kos kruha, z malo domišljije spremenimo v simpatično sovico.