Snežni tobogan

Snežni tobogan
Sneg mi je zelo všeč in na moč uživam v obilni pošiljki izpod neba v minulih dneh. Pokazal ti bom, kako lahko narediš snežni tobogan in labirint v snegu.

Izdelajmo snežni tobogan, da bomo po njem lahko spuščali plastenke vode. Za izdelavo tobogana moraš poiskati hrib ali večji kup snega. Z rokami ali lopatkami izdelaj tobogan tako, da izdolbeš v sneg drčo. Na toboganu lahko ustvariš različne skoke ali predore, lahko ga okrasiš z vejicami in storži, da je pot plastenke po toboganu še bolj zabavna.

 

Ko smo že pri teptanju snega … V snegu lahko z nogami poteptaš tudi potko v obliki spirale ali labirinta, potem pa hodiš ali tečeš po poteptani potki tako, da nikoli ne stopiš v cel sneg. Labirint lahko narediš v obliki krogov, lahko naredši kvadratnega ali pa ga popelješ med drevesa.

 

Držim pesti, da čim prej pade sneg tudi pri tebi!

 

Zdravko Lidl pravi: “Labirint je zelo dobra osnova za ogromno iger: lahko se lovite (prepovedano je stopiti v cel sneg), lahko tekmujete, kdo ga prvi preteče, lahko po njem z brcanjem vodite žogo ali z glasovnimi ukazi usmerjate prijatelja s prevezo čez oči …”

Nadaljuj sam/a

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.