Slepe miši

slepe-misi_1024
Ali veš, kaj so slepe miši? Ne, to niso miške, ki bi bile slepe, ampak igra, pri kateri se otroci lovijo tako, da enemu zavežejo trak čez oči, drugi pa skačejo okoli njega in ga izzivajo, naj jih ulovi. S to igro vadimo gibanje v prostoru, čeprav nič ne vidimo. Zelo zabavno lovljenje, ti povem.

1. Korak

Doma poišči staro majico ali daljši ostanek blaga, ostanke tršega materiala (filc, umetno usnje), šivanko in flomaster. Za pomoč prosi odraslo osebo, ki je vešča šivanja.

2. Korak

Iz majice ali drugega blaga izreži daljši trak v širini vsaj 20 centimetrov. Trak pregani po širini in ga zašij po vseh stranicah, samo na sredini pusti malo večjo luknjo. Nato ga skozi to luknjo obrni, da bodo šivi skriti na notranji strani.

3. Korak

Iz tršega materiala izreži par ušes. Ušesa vstavi v luknjo in stranico do konca zašij. Trak lahko porišeš, recimo narišeš oči in obrvi. S prijatelji se odpravite v park ali pa kar v hiši, kjer ni veliko ovir, izžrebajte tistega, ki bo prvi lovil, in zabava se lahko začne.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.