Shranjevalnik lepih misli

Shranjevalnik lepih misli
Zdravko Lidl je izdelal škatlico, v katero bo vso leto metal listke, nanje pa bo zapisal vse lepe trenutke, ki jih bo doživel. Naredi tako škatlico tudi ti!

1. korak

Prosi odraslega, da ti pomaga zaščititi delovno površino. Skupaj z njim s sprejem pobarvaj lončke v izbrano barvo živalce, ki jo izdeluješ.

2. korak

Na rjav papir nariši glavo jelenčka in jo izreži. Nariši in izreži ušesa, smrček, obe očesi in rogove.

3. korak

Na lonček nalepi obris kožuščka, nato še glavo jelenčka. Nato s flomastrom nariši oči. Jaz sem narisal zaprte oči, torej le trepalnice.

4. korak

Svojemu jelenčku sem dodal še rožice, ki sem jih izdelal iz papirja – lahko jih izdelaš tudi ti! Najprej izreži krog iz svetlega papirja, vzemi modro ali svetlorožnato barvo. Na koncu spiralo zvij okoli svinčnika in jo zlepi. Tako bo nastala rožica. Izreži še dva ali več zelenih listov, nariši nanje črte in jih nalepi pod rogove.

5. korak

Posodica je gotova. Pokrij jo s pokrovom, in ko se ti bodo zgodili prijetni trenutki ali trenutki, ki jih ne bi rad pozabi, jih zapiši na listek, na zadnjo stran dodaj datum ter jih vse leto 2020 shranjuj v posodico.

Shranjevalnik lepih misli

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.