S tablo v novo šolsko leto

S tablo v novo šolsko leto
Juhu, šola je tu! Za super začetek šolskega leta imam zate namig. Ustvari svojo unikatno tablo in si enostavno organiziraj svoj kotiček za šolske in obšolske obveznosti. Vse na enem mestu.

Juhu, šola je tu! Obožujem poletje, svetle večere, druženje s prijatelji, a vseeno komaj čakam, da spet vidim sošolce in sošolke ter učitelje. Rad imam lovljenje po razredu, igranje s sošolci, izlete in učiteljice. Učitelji so polni novih zgodb in prav lepo se imamo v našem razredu. Po šoli pa imam še nekaj konjičkov in druženj s prijatelji, ki se jih vedno veselim: glasbeno šolo, šport, rojstne dneve ter druge zanimive dejavnosti. Hej, končno prihajajo rojstni dnevi s torto in pijačo. A kako vse to spravimo v svojo glavo, da ne pozabimo? Pripravil sem nam sporočilno tablo, ki jo je zabavno izdelati in še zabavneje uporabljati. Vse je na njej: piši-briši tabla, prostor za pisala, koledar, tedenski urnik in seznam res pomembnih ne pozabi stvari (najpomembnejša je: pojdi se igrat)

 

Kaj potrebuješ?

 

  • – velik list tršega papirja
  • – embalaža čipsa
  • – pisani trši listi
  • – ščipalke
  • – 3D-barve
  • – čipke
  • – plastična mapa
  • – svinčnik, flomaster, škarje, lepilo, obojestranski lepilni trak

 

 

Pripravili bomo posamezne dele table, ki jih boš pozneje razporedil in nalepil na največji list papirja.

Stojalo za pisala: s škarjami prepoloviš kos embalaže za čips

 

 

Pri tem naj ti pomagajo starši ali skrbniki. Nato odrežeš pravokotni list papirja, ki mora biti toliko dolg, da objame ves odrezani del škatle in ostane še kakšen centimeter. List naj bo za en centimeter višji od škatle.

 

 

Papir pritrdiš na embalažo ter zgornji rob narežeš na trakove, med njimi naj bo približno za 1 cm prostora. Zapogneš trakove in tako pritrdiš list. Embalažo okrasi, jaz sem uporabil čipko.

 

Nato se loti izdelave koledarja dejavnosti. V list A4 naj ti starši ali drugi odrasli pomagajo zarezati zareze, ki potekajo po sredini lista. Potrebuješ jih sedem (od ponedeljka do nedelje).

 

 

Nato iz pisanih listov izreži kvadratke z ušeskom ter jih prepogni pri ušesku. Na liste nariši svoje obšolske dejavnosti, ne pozabi na obisk zobozdravnika.

 

 

Na list prilepi tudi plastično folijo, po njej boš lahko pisal z navadnim flomastrom in bo uporabna kot piši-briši tabla. Napisano pobrišeš z mokro krpo.

 

 

Okrasi ščipalke za perilo, jaz sem jih pobarval z barvo in okrasil s 3D-barvami.

 

 

Okrasi ščipalke za perilo, jaz sem jih pobarval z barvo in okrasil s 3D-barvami. Ščipalke nalepi na list paprija tako, da bodo lahko držale posamezne liste koledarja. Izreži 31 listkov za dneve v mesecu (lahko si spreten in jih izrežeš samo 16 ter številke pišeš na obe strani lista), prav tako potrebuješ 12 (ali 6) daljših kosov papirja za mesece ter dva za oznako leta (saj bo leto 2022 kmalu tu).

 

 

Pripravi si še en list za samolepile listke, kamor si boš lepil razna opozorila ali lepe misli in trenutke, kot je recimo vabilo na rojstnodnevno zabavo ali pa datum izleta s sošolci. Če še nisi, zdaj prilepi na list vse dele table. Kozarčke za pisala pritrdi na spodnji del, da bodo tik nad mizo. Jaz sem svojo sporočilno tablo okrasil še z ljubko lamo. List lahko obesiš na steno z vrvicami ali pa ga preprosto prilepiš.

 

 

Poišči še mojo (Zdravko Lidl) beležko in pripravljen si za novo šolsko leto!

 

 

ZDRAVKOTOVA FINTA

 

Sporočilno tablo lahko narediš v manjše obsegu, ali večjem in jo uporabite kot družinski koledar. Ker je sporočilna tabla narejena spremenljivo, torej da lahko vse podatke z lahkoto spreminjate, jo lahko uporabljate skozi vse leto. Na »ne pozabi me« list, pa napišete pomembne telefonske številke ali seznam domačih obveznosti.

 

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.