Cimetovi rogljički

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: CIMETOVI-ROGLJICKI.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajca

Potrebuješ:
-listnato testo
-50g sladkorja
-rumenjak enega jajca
-35g cimeta
-50g masla

V posodi zmešaj cimet in sladkor. Listnato testo razreži najprej na tri dele, nato pa vsak del še po diagonali, da nastanejo trikotniki. Premaži jih s stopljenim maslom in posuj s cimetom in sladkorjem. Vsak trikotnik posebej zvij, da nastanejo rogljički. Ko so zviti, jih premaži z rumenjakom. Položi jih na peki papir in po vrhu posuj z mešanico cimeta in sladkorja. Peci 20 minut pri 180°C. Ko so pečeni, jih lahko pomočiš v kakav.

Dober tek.