Ročni nogomet

nogomet_1024
Obožujem ročni nogomet in moji prijatelji prav tako! Težko se najde kdo, ki se ob misli na ročni nogomet ne bi nasmehnil in v mislih že pripravljal na zmago. Vedno sem si želel, da bi imel mizo kar doma, a kaj, ko nimam dovolj prostora. Poleg tega pa ob mrzlih deževnih dneh nisem vedno razpoložen, da bi zapustil toplino doma. Tako se mi je utrnila misel, da bi si igro izdelal kar sam!

1. Korak

Najprej potrebuješ škatlo za čevlje in ovojni papir poljubnega vzorca in barv. Škatlo oviješ v papir. Na krajših stranicah z olfa nožem izrežeš pravokotnika, ki bosta igrala vlogo golov. Škatlo prelepiš s poljubnim ovojnim papirjem.

 

 

2. Korak

Ščipalke prelepiš z okrasnim lepilnim trakom, da se bosta ekipi med seboj razlikovali. Na vsaki strani daljših stranic škatle z žebljem narediš 6 luknjic. Skozi narejeno luknjico potisneš svinčnik, da bo luknjica dovolj velika za slamico. Namesto slamice lahko uporabiš tudi barvice.

3. Korak

Skozi luknjice na obeh straneh potisneš slamice. Nanje pripneš ščipalke, dodaš žogico in igra se lahko začne!

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.