Zdravko Lidl logo

Domov > ustvarjalnica > Quilling ali umetnost oblikovanja papirja

Quilling ali umetnost oblikovanja papirja

Quilling ali umetnost oblikovanja papirja
Ste že slišali za "quilling"? Pravijo mu tudi papirni filigran in je tehnika zvijanja in oblikovanja papirja, pri kateri papirnate trakove preoblikujemo v različne oblike. Želite izvedeti več?

Zdravko Lidl je se je tokrat odločil in preskusil nekaj čisto novega. Odločil se je, da bo preiskusil papirnato tehniko imenovano quilling, pri kateri iz papirja dobimo prave umetnije.

Potrebščine:

  • komplet za “quilling” filigran
  • lepilo
  • škarje


Pri tehniki quilling potrebujemo le osnovna orodja, quilling trakove in nekaj spretnosti. Quilling lahko uporabite pri izdelavi voščilnic, vabil, za dekoracijo škatlic ali uporabnih predmetov in podobno. Možnosti uporabe je ogromno.

Namig Zdravka Lidla
Za prve korake ustvarjanja, lahko kar sami doma izrežete dolge papirnate trakove in poskusite z oblikovanjem in lepljenjem papirja.

Ali veš?
Tehnika quillinga se je pojavila že v času renesanse, predvsem v Franciji in Italiji, kjer so quilling uporabljali za dekoracijo platnic knjig.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.