Junaki iz kuhalnic

Junaki iz kuhalnic
Zate je Zdravko Lidl pripravil ljubko zamisel za ustvarjanje. Vprašaj starše ali stare starše, kako so se oni včasih igrali s kuhalnicami! Danes ti predstavljam princesko in njenega neustrašnega prijatelja.

Potrebščine:

  • kuhalnice
  • volno
  • okrasni trak
  • til ali drugo blago za krilo
  • steklene biserčke
  • vroče lepilo, škarje, čopič, barvo, flomaster

Potrebščine za ustvarjanje.

1. korak

Najprej boš naredil svoji princeski frizuro, torej potrebuješ lase. V krog navij nekaj volne ter jo prestrizi na enem koncu in nato še na drugem. Tako dobiš dva šopa enako dolgih volnenih niti.

 

2. korak

Z vročim lepilom volnene niti prilepi na vrh kuhalnice, dodaj še več volne ter jo ustrezno pristrizi nad delom, kjer boš pozneje narisal obraz. Princeske imajo rade urejene frizure, zato svoji v lase prilepi še majhno pentljico, ki jo narediš iz okrasnega traku. Nariši obraz. Ne pozabi na trepalnice in rožnata lička, ki princeskam dobro pristajajo. Spodnji del kuhalnice pobarvaj.

3. korak

Na koncu pa pripravi še krilo. Krila oziroma oblačila lahko izdelaš iz mehkega tila, papirnatih skodelic za pecivo, iz ostankov blaga, tršega papirja – ogromno možnosti obstaja. V prikazanem primeru je krilo iz tila, na kuhalnico ga pritrdi z okrasnim trakom.

Na podoben način izdelaj tudi superjunaka, ki bo princeski delal družbo.

Princeska in junak iz kuhalnice.

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.