Pravljični vrt

Pravljični vrt
Želiš tudi ti razveseliti mamo, babico, teto ali celo sosedo? Imenitna in preprosta ideja, s katero lahko polepšaš prostor, je pravljični vrt. Vanj lahko postaviš marsikaj, porisane kamne, iz gumbov narejena kolesa ali drevesa, ki jih narediš iz lesene ščipalke za perilo in pisanega lepilnega traku. Kamni so čudovit material, ki ga lahko poleti uporabimo za marsikaj.

1. Korak

Potrebuješ okrasni lonček z nasajenimi cvetlicami, nekaj kamnov, gumbe, žico, leseno ščipalko, škarje, flomastre in barve. Svetujem ti, da nabereš kamne, ki imajo vsaj eno stran bolj ravno, tako da nanje z lahkoto rišeš.

2. Korak

Kamne očistiš in najprej s tanjšim črnim čopičem ali flomastrom izrišeš predlogo, nato jih pobarvaš z akrilnimi barvami. Pripravi si dva enaka gumba in žico, lesene ščipalke in pisan lepilni trak.

3. Korak

Gumba povežeš z žico, tako da oblikuješ še krmilo in sedež. Iz pisanega lepilnega traku izrežeš liste in jih nalepiš na ščipalko. Drevo je narejeno. Za večjo obstojnost kamne popršiš z akrilnim lakom.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.