Poučne igre z drevesnimi listi

stevilke_crke_1024
Ideja za preprosto igro. Ko listi dreves dobijo novo vlogo in učenje postane zabava!

Lucija je polna zamisli, zato nam je pripravila matematični izziv, ki nam bo pomagal osvežiti poznavanje števil in nas hkrati naučil razlikovati med različnimi listi dreves. Mar ni to zabavna ideja? Za nadaljevanje pa sva nabrala vejice in iz njih sestavila črke.

Ali greš z nama? Obljubim, da se bova zabavala in se mimogrede še učila.

Kaj potrebuješ?

  • drevesni listi
  • bel flomaster ali barva s čopičem
  • lesene palčke
  • volna ali vrvica

Najprej se zapodi v gozd in naberi dve vrsti listov, če se le da, se potrudi, da so si precej podobni, ker bo to rahlo otežilo igrico iskanje parov. Na eno drevesno vrsto nariši številke, na drugo pa ustrezno število pik za vsako številko. Lucija je nabrala liste bukve in belega gabra. Robovi bukovih listov so gladki, robovi listov belega gabra so nazobčani.

Liste zloži v pravokotnik, s flomastrom ali čopičem nariši številke in pikice. Igrica se lahko začne.

Za utrjevanje znanja črk sva z Lucijo na sprehodu nabrala vejice. Vejice boš našel skoraj pod vsakim drevesom. Nekatere vejice so tako oblikovane, da ti bodo pomagale narediti črke. Denimo črka V je lahko tudi del črke N.

Vejice sva z vrvico ali volno zvezala in oblikovala v črke.

S črkami se lahko igraš različne igrice ali pa izpišeš svoje ime in ga pritrdiš na steno ali vrata svoje sobe.

Pripravljeni?

Prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.