Poletne igrarije

igre-z-zogo_1024
Komaj čakam vroče dneve, saj se bom takrat lahko končno spet škropil s prijatelji. Letos pa sem dobil še boljšo idejo za naše vodne igre, uporabili bomo prazno embalažo za pralni prašek in iz nje naredili čisto svoje lovilce vodnih balončkov. Tisti, ki bo najbolj spreten pri lovljenju, bo najmanj moker. Seveda pa se lahko igramo tudi takrat, ko ni vroče, in balončke zamenjamo z žogicami.

1. Korak

Potrebuješ dve enaki embalaži pralnega praška, olfa nož, pisan lepilni trak, flomastre in vodne balončke ali žogice. Žogice si lahko »sposodiš« od druge igre ali prosiš starše, naj ti kupijo sladoled v žogici.

2. Korak

Embalažo praška opereš in odstraniš nalepke. Nato prosiš za pomoč starše, da ti pomagajo odrezati dno, fino je, če se odreže malo pod kotom.

3. Korak

Rob odrezane embalaže zalepiš s pisanim lepilnim trakom. Embalažo porišeš z alkoholnim flomastrom. Pripomočki za igro so pripravljeni.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.