Pojdimo na sneg

zdravko_naslovna_1024
Zimski meseci prinesejo kratke dneve, mraz in veter in hlad se nam zaleze v lica in prste. Zebe. Hitro se stemni. Brrrr! Toda … pozimi je tudi sneg. Če imamo srečo, pade vse do nižin, sicer ga iščemo na višjih nadmorskih višinah. Sicer pa bela, najprej puhasta in zatem čvrstejša snežna odeja pokriva vsaj gore in višje predele.

Skupaj se odpravimo na izlet od snega. Škoda bi bilo zimske dneve preživljati v zaprtih prostorih. Obujmo si tople nogavice, poiščimo najtoplejše škornje ali visoke čevlje, oblecimo si bundo in nataknimo rokavice, da nas ne bo zeblo. Morda vzamemo s sabo termovko toplega čaja in nekaj piškotov, da se bomo pogreli in okrepčali? Gremo ven, gremo na sneg!

 

Toda pozor! Čisto vsak sneg ni dober za vse. Če je suh, bomo težko delali kepe, zato pa se bomo lahko metali vanj. Če je sneg južen pa bo pravšnji za ustvarjanje sneženega moža in grajenje ledenega gradu. Kakor koli obrnemo, na snegu bo lepo, le odpraviti se moramo ven.

Z Lucijo z Instagramovega profila @1000urzunaj sva šla na sneg in se imenitno zabavala, nekaj najinih vragolij sva uspela fotografirati. Kaj pa ti najraje počneš na snegu? Piši nam na zdravko.lidl@lidl.si.

 

Poglej, kako je bilo, ko smo šli na hrib in se med potjo metali v sneg. Najlepše je se vreči v še nedotaknjeno snežno odejo. Potem zamahnemo z rokami in nogami, pa nastane obris metulja.

 

Lahko pa ustvarimo tudi drugačne like. Če smo še majhni in lahki, nas lahko odrasli previdno vržejo v sneg.

Potem smo na vrhu hriba naredili kepo in jo kotalili toliko časa, kolikor smo zmogli. Bila je skoraj večja od nas. Če bi jo še malo kotalili, bi bila to največja kepa na svetu in bi zanjo porabili ves sneg na travniku, vam rečem! Nato pa smo jo spustili po bregu navzdol.

Treba je biti previden. Preden kepo spustimo po hribu, preverimo, da ob vznožju ne hodi sprehajalec. Če ga taka kepa velikanka zadene, ga lahko celo rani. Tudi za živali je lahko nevarna.

Ko se vračamo s hriba domov, pa se lahko kepamo, mečemo kepe v drevesa ali počnemo kaj drugega.

Uživajmo na snegu!

Poskusi, ali lahko s snežnimi kepami okrasiš drevo! Naredi kepo in jo pritrdi na deblo. Gre?

Pripravljeni?

Poglej ideje

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.