Podstavek za vrč

Podstavek za vrč
Zdravko Lidl letos želi čim več časa preživeti zunaj, na svežem zraku. Tokrat se je pridružil Luciji (@1000 ur zunaj), ki je pokazala, kako se lahko igramo z vejami in palčkami in kaj lahko naredimo iz njih.

V gozdu ali bližnjem grmovju veje zlahka najdemo. Posebno tanke leskove šibe so imenitne za igro in ustvarjanje. Lesko poznamo po lešnikih, ki dozorijo proti koncu poletja. V trdi lupini se skrivajo slastna jedrca. Vendar na leskovih grmih zraste še nekaj užitnega. Spomladi lesko krasijo dolge rumene mačice, kačice ali klobasice. To so moška socvetja, iz katerih spomladi letijo rumeni oblaki alergenega peloda. Ta pelod prileti na manj opazne drobne ženske cvetove, da iz njih zrastejo lešniki. Mačice so sicer grenkega okusa, vendar so užitne! Lahko jih pomočite v čokolado ali pa si iz njih skuhate čaj.

Midva pa sva se danes igrala in ustvarjala z leskovimi palicami in vejicami. Sestavljala sva hiške za škrate, zidala stolpe in ustvarjala lestve za palčke. Na koncu pa sva izdelala še podstavek za vroč lonec. Ga boste izdelali tudi vi?

 

Kaj potrebuješ?

• karton
• škarje
• lepilo
• palčke
• vrtne škarje
• svinčnik

Na karton nariši lik, ki ga želiš polepiti s palčkami, ter ga izreži.

 

Palčke nalomi ali nareži na dolžino, ki bo enaka velikosti kartona.

 

 

Najprej palčke položi na karton in izloči tiste, ki so prekratke, predolge ali so krive.

 

 

Karton premaži z lepilom in nalepi palčke.

Podstavek obteži z večjim loncem ali kuhinjsko desko, da se bodo palčke dobro prilepile na karton.

 

Podstavek za vroč lonec lahko izdelaš v obliki kvadrata, kroga, srca ali pa mene – Zdravka.

 

Lahko ga podariš mami za materinski dan.

Palčke lahko uporabiš za mnogo različnih iger. Z njimi lahko gradiš hišice za škratke, stolpe, ceste, labirinte, lestve … Lahko z njimi oblepiš kozarec in ustvariš vazo ali lonček za svinčnike. Lahko pa si izmisliš kaj čisto novega.

Oglej si video postopek

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.