Zdravko Lidl sporoča: umivanje zob je zabavno

Živijo! Ime mi je Zdravko Lidl in tukaj sem, da otrokom in vam, staršem, na zabaven način prikažem pomembnost zdravja, dobrega počutja in kakovostnega preživljanja prostega časa.

Rad bi vam povedal, kako pomembna je skrb za ustno higieno, za naše zobke.

Otroci, umivanje zob je zabavno! Tako kot se vi radi kopate in tuširate, se tudi zobki zelo razveselijo, ko jih vsako jutro in zvečer umijemo. Kakšne barve je tvoja zobna ščetka? Moja je zelena! Za zabavno umivanje zobkov, poskrbi, da bo tvoja zobna ščetka v tvoji najljubši barvi. In veš, kaj še jaz počnem me ščetkanjem zob? Mrmram svojo najljubšo pesmico, himno Zdravka Lidla: »Rad imam sadje, zelenjavo in vse, kar je še zdravo,« to pesem lahko poslušaš na tej povezavi.
Želim ti veselo umivanje zobkov!

zdravko

Za starše:
5 nasvetov za učinkovito in zabavno umivanje zobkov

1. PRIJETNA RUTINA:
Če otrok ni najbolj navdušen nad umivanjem zob, spremenite to opravilo v prijetno rutino. Ste vedeli, da se bo otrok navadil rituala čiščenja zob, če bo vedno potekalo na enem mestu. Tam, kjer boste umivali zobe, naj ima otrok svoje mesto za zobno ščetko in pasto.

2. ZAPOJTE PESMICO: Otroku lahko poveste, da umivanje zobkov traja tako dolgo, kot ena njegova priljubljena pesmica. Med umivanjem jo lahko otrok zraven mrmra ali jo poslušate, lahko mu jo tudi zapojete.

3. POSKRBITE ZA »OBČINSTVO«: V kopalnico prinesete kakšno igračo, ki vašega otroka spremlja pri umivanju (pogleda, če si je dobro umil zobke).

4. POSKRBITE ZA NAGRADO: Z nagrado spodbudite vašega otroka k rednemu umivanju zob. Z vsakim umivanjem lahko otrok dobi nalepko ali točko, ki jih lahko nato unovči (na primer za pobarvanko, igračo).

5. POGOVOR: Razložite otroku, zakaj si je potrebno umivati zobe. To zahteva čas, potrpljenje in ponavljanje, a je to zelo pomembno, saj se morajo otroci zavedati, da je zobe treba umiti in tu ne gre za pogajanja.

Verjetno bo trajalo nekaj časa, preden si bo vaš otrok prostovoljno očistil zobe. Ne izgubite potrpljenja.

Ste vedeli?

Da je zobno ščetko potrebno zamenjati najkasnjeje po treh mesecih uporabe oziroma po vsakem prehladu?Da je Colgate proizvedel prvo tubo za zobno kremo, ki jo je mogoče 100 % reciklirati?
Več na https://www.colgatepalmolive.si/

Na Facebook profilu Lidla Slovenija poiščite prav posebni nagradni natečaj, kjer bomo skupaj s Colgate Palmolive podarili kar 30 paketov za ustno higieno celotne družine.

  • Colgate otroška zobna krema
  • Colgate otroška zobna ščetka
  • Colgate zobna krema za odrasle Smiles for Good
  • Colgate zobna ščetka za odrasle Bamboo
  • Colgate ustna voda
  • Colgate zobna nitka

Ta nagradna igra se je končala septembra 2020.