Novost: Zdravko Lidl priporoča

V Lidlu Slovenija smo z novim letom začeli tudi z novim projektom, ki v ospredje postavlja maskoto podjetja, Zdravka Lidla in nosi naslov »Zdravko Lidl priporoča«. S tem projektom želimo kupce še dodatno ozaveščati o pomenu skrbi za dobro počutje in uravnoteženo prehranjevanje, tudi na prodajnih mestih. S projektom tako razširjamo svoje poslanstvo pri spodbujanju vitalnega življenjskega sloga in uravnotežene prehrane.

V Lidlu Slovenija kakovost in varnost izdelkov postavljamo na prvo mesto, saj dosledno nadzorujemo vse člene svoje dobavne verige. Izdelke Lidlovih blagovnih znamk in njihove proizvajalce redno preverjajo neodvisne institucije. Projekt »Zdravko Lidl priporoča« je del Lidlove zaveze o ozaveščenem prehranjevanju, saj se zavedamo svojega vpliva na kakovost prehranske oskrbe v Sloveniji. Ker opažamo, da so kupci vse bolj ozaveščeni o pomenu uravnotežene prehrane, smo s projektom »Zdravko Lidl priporoča« želeli ta prizadevanja še bolj podpreti.

Izdelki, predstavljeni v projektu, so izpostavljeni zaradi posebej ugodnih hranilnih vrednosti. Izbor izdelkov je temeljil na »Prehranskih smernicah za oglaševanje«, ki jih je izdala Svetovna zdravstvena organizacija in jih je ministrstvo za zdravje tudi preneslo na nacionalno raven.

Zdravko Lidl tudi v trgovine

Našo maskoto, Zdravka Lidla že dobro poznate. Je v obliki simpatičnega zelenega srčka, sicer zelo priljubljena pri najmlajših. V Lidlu Slovenija je maskota nastala leta 2012, sprva interno, z namenom spodbujanja projekta Promocija zdravja na delovnem mestu. Skozi leta je Zdravko Lidl prerasel interne okvire, medse so ga sprejeli otroci in starši, pa tudi učitelji in mentorji. Skozi svoje vsebine Zdravko Lidl (www.zdravko-lidl.si) ozavešča o pomenu gibanja, kakovostnega preživljanja prostega časa in še posebej o pomenu uravnoteženega prehranjevanja. Izdelke s podatki o ugodni prehranski sestavi predstavljamo na naši spletni strani https://www.lidl.si/zdravko-lidl-priporoca, v trgovinah pa jih bodo kupci prepoznali po posebnih zastavicah, na katerih je logotip Zdravka Lidla.

Več in podrobneje na tej povezavi.

V sklopu projekta Zdravko Lidl priporoča smo izvedli tudi nagradno igro, v kateri je 10 nagrajencev prejelo Zdravkov paket presenečenja z izdelki, ki imajo še posebej ugodne prehranske vsebnosti.

Nagradna igra je zaključena.

Nagrajenci nagradne igre Zdravko Lidl priporoča so:

Katja Lukšič
Urška Grum
Klavdia Starešinič
Andreja Hauptman
Tanja Grablovec
Urška Naglič
Klaudija in Ida Rančigaj
Tjaša Adamič
Nina Rihter
Hana in Tia Geršak