Nagrajenci natečaja “Raznolikost nas povezuje”

Nagradni ustvarjalni natečaj “Raznolikost nas povezuje” se je zaključil 9. 2. 2021 z izborom nagrajencev 2. in 3. nagrade ter žrebanjem glavne nagrade. Izbor in žrebanje sta potekala na sedežu podjetja Lidl Slovenija ob prisotnosti predstavnikov Zavoda Zaupanje. Žreb glavne nagrade je bil izveden med vsemi prijavljenimi ustanovami na natečaj.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim šolam in vrtcem za odziv na natečaj. V teh nepredvidljivih časih je bil odziv na natečaj izjemen. Vse pohvale mentorjem, ki so si zares prizadevali vzpostaviti stik z otroki, predvsem v vrtčevskih skupinah, kjer otroci še ne uporabljajo raznih računalniških aplikacij, da so na najrazličnejše načine v teh časih izrazili sporočilo natečaja »Raznolikost nas povezuje«. Zahvala za požrtvovalno delo gre tudi mentorjem v osnovnih šolah. Ravno čez temo natečaja so lahko spregovorili z otroki o njihovih čustvih, željah in potrebah – kaj pogrešajo, kaj počnejo, kaj jih osrečuje.

Komisija je imela zopet težko nalogo pri izboru. Prav vsi izdelki so zanimivi, posebni in izjemno kakovostni. Želimo si, da bi imeli neomejeno nagrad, a to žal ne gre. Zato se bomo potrudili, da čimprej v bližnji prihodnosti organiziramo nov natečaj, kjer boste imeli ponovno možnost sodelovati.

Spomnimo se zanimivega uvodnega videa, ki sta ga pripravila priznana družinska terapevta (video).

S klikom TUKAJ si lahko ogledate nagrajena dela.

Glavna nagrada: dogodek Zdravka Lidla:

  • Vrtec pri Osnovni šoli Ribnica na Pohorju

 

2. nagrada (3x): predstava Zdravka Lidla:

  • Osnovna šola Muta
  • Vrtec Hrastnik – enota na OŠ narodnega heroja Rajka
  • Osnovna šola Milana Šuštaršiča

 

3. nagrada (3x): Zajtrk Zdravka Lidla:

  • Vrtec Kidričevo – enota pri Osnovni šoli Borisa Kidriča
  • Vrtec pri osnovni šoli Istrskega odreda Gračišče
  • Osnovna šola Sostro

 

Posebna nagrada za zelo inovativen izdelek:

  • Osnovna šola Videm – enota Vrtec

 

Iskrene čestitke vsem in HVALA za sodelovanje!