naredimo sliko s pomočjo narave

naredimo sliko s pomočjo narave
Si predstavljaš čisto posebno sliko, s katero boš – zdaj, ko polja, travniki in gozdovi počivajo – naravo prinesel kar domov? Povabi k čisto posebnemu slikanju še mamo, očeta, brata, sestro, prijatelja ali koga drugega. Skupno ustvarjanje je vedno nekaj nadvse prijetnega.

1. korak

Skupaj s starši pojdi na sprehod v park ali bližnji gozd in naberi različne naravne materiale, kot so vejice listavcev in iglavcev, delčki lubja, plodovi, kot sta želod in žir. Pripravi si trši papir ali karton za podlago (lahko izbereš barvni papir, na katerem bo slika posebno prišla do izraza) in lepilno pištolo za vroče lepljenje.

2. korak

Na trši papir sestavi svojo sliko iz nabranih plodov in vejic. Z vejicami lahko ustvarjaš obrise, s plodovi zapolniš ploskve.

3. korak

 

Ko si s sliko zadovoljen, poprosi starše ali druge odrasle osebe, da ti pomagajo z lepilno pištolo prilepiti delčke na papir.

Pusti domišljiji prosto pot in izdelaj več različnih slik. Lahko ustvariš: avto, hišo, drevo, kolo, medveda, gozd, šopek, deklico …

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.