Nadevani krompir

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Nadevani_krompir_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: kisla smetana, kremni sir

Nadevani krompir

Potrebuješ:
- olivno olje
- 2 krompirja
- 40 g kremnega sira
- 40 g čedar sira
- 30 g brokolija
- 2 – 4 žlice mleka
- ščep soli
- slanina (po želji)
- kisla smetana
- drobnjak

Priprava:

Prebodemo krompir in ga namažemo z olivnim oljem ter posolimo. Pečemo 1 uro pri 180 stopinjah Celzija. Ko je krompir pečen vanj zarežemo po sredini in izdolbemo vsebino. Izdolben krompir damo v skledo in mu dodamo še sir čedar, narezan brokoli, kremni namaz in mleko. Vse skupaj posolimo in dobro zmešamo, da zmes postane gladka. To zmes zdaj damo nazaj v krompir. Ko je napolnjen, ga potresemo s sirom, lahko pa dodamo še slanino. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ko je nadevani krompir pečen dodamo na vrh žlico kisle smetane in potresemo z drobnjakom

Dober tek.