Lutke

Lutke
Kaj storiš, ko ti je dolgčas? Narediš si gledališče! Tokrat niti ne potrebuješ veliko pomoči odraslih oseb, le luknje v zamaške naj ti pomagajo narediti.

1. Korak

Potrebuješ kartonasti tulec toaletnega papirja, trši barvni karton, obojestranski lepilni trak, vrvico,  škarje, lepilo, pokrovčke plastenk, črn flomaster, laks in nekaj palčk za ražnjiče.

2. Korak

Trup živalce izdelaš tako, da tulec toaletnega papirja prelepiš s papirjem v izbrani barvi, druge dele živalce – obraz, kljun, oči in ušesa – pa na trup narišeš ali jih izrežeš iz papirja.

3. Korak

Zadnji korak so gibljive noge, zanje uporabi plastična pokrovčka. Skozi luknjo na zamašku potegneš debelejšo vrvico, ki jo na koncu zavozlaš. Vrvico prilepiš na trši papir, tega pa v notranjost tulca.  Z laksom povežeš nogice in glavo s palčkami in lutke so pripravljene za novo gledališko predstavo.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.