Ljubke živalce na jesenskih listih

Ljubke živalce na jesenskih listih
Zdravko Lidl je ponovno ustvarjal z Lucijo z Instagram profila @1000urzunaj in jo prosil, naj mu pokaže, kako lahko jesensko listje preoblikujemo v prave ljubke jesenske živali.

Ali veš, zakaj se listje na drevesih jeseni pobarva v raznolike barve in odpade?

Jesen poskrbi za pisan spektakel narave. Listi se spremenijo iz zelene v rumeno, oranžno ali rdeče. To je proces, ki je za nekatere rastline zelo pomemben. Listi na drevesih, grmovnicah in rastlinah se obarvajo, ko začnejo proces mirovanja za zimo. Preden listopadne rastline odvržejo liste, poskušajo reciklirati in shraniti čim več hranilnih in rezervnih snovi iz listov. Ko se jesen napoveduje z nizkimi temperaturami in kratkimi dnevi, rastline to zaznajo kot začetni signal za pomemben proces.

 

Navodila za izdelavo ljubkih živali

 

Potrebuješ:

  • jesenske liste (po možnosti »sprešane«, tako da jih za nekaj dni postavi med platnice knjig).
  • bel in črn flomaster

Z malo kreativnosti lahko prav vsak jesenski list opremimo s simpatičnim dodatkom, lahko pa jih spremenimo v prave gozdne škratke. Javorjevi listi se lahko spremenijo tudi v simpatične lisičke.

 

Oglej si video s postopkom izdelave

Nadaljuj sam/a

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.