Leteči obroči

obrocki_1024-002
V toplejši polovici leta sem skoraj ves dan zunaj. Gibanje na svežem zraku je prijetno. Občutek imam, da po celodnevnem tekanju in igranju v naravi lažje razmišljam, zvečer hitreje zaspim, v šoli pa se lažje zberem.Računanje gre hitreje, če je od pravilnega izračuna odvisna tvoja zmaga, kajne?

1. Korak

Za izdelavo te preproste igre potrebuješ vrv debeline 10 mm, škarje, lepilni trak, lesene palice, papir, flomaster in vrvico.

2. Korak

Izreži papirnate kroge, nanje napiši številke in jih priveži na palice. Vrv nareži na približno 15 cm dolge kose, konca kosov vrvi spoji skupaj in zalepi z lepilnim trakom, jaz sem uporabil izolirni trak. Tako si izdelaj vsaj dva obroča.

3. Korak

Na travniku ali v gozdu palice zapiči v zemljo in jih razporedi tako, da bodo tiste z največ točkami najbolj oddaljene. Z razdalje poskušaj zadeti palice in tako zbrati čim več točk.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.