Letalska šola

letalska_sola_1024
»Ko bom velik, bom pilot,« sem vedno govoril, ko me je kdo vprašal, kaj bi rad postal. Da mi je čas hitreje minil, sem si izmislil zabavno igrico – letalsko šolo. Predlagam, da jo narediš tudi ti! Verjemi, druženja s prijatelji še nikoli niso bila tako zabavna kot ob tej igri z letali. Izdelajte si svoja papirnata letala in tekmujte z njimi v natančnem merjenju v tarčo. Zmagovalec je gotovo kandidat za pravo letalsko šolo!

1. Korak

Vsak tekmovalec naj si priskrbi list papirja v svoji najljubši barvi. Potrebovali boste še en velik list papirja, šestilo, pisalo in škarje.

2. Korak

Iz svojega lista papirja si s prepogibanjem izdelaj najboljše letalo! Na večji list pa s šestilom nariši kroge različnih velikosti, jih izreži in oštevilči. Papir prilepi med vrata ali naj visi s stropa.

3. Korak

Igra se lahko prične! S prijatelji se postavite v vrsto in z letali poskušajte zadeti luknjo z največjim številom točk. Na list papirja si zapisujte točke vsakega igralca. Na koncu točke seštejte. No, pa bo še malo matematike, da ne bodo starši rekli, da se samo igrate.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.