Ledeni okraski

Ledeni okraski
V teh dneh, ko je ponekod le pritisnil mraz, je Zdravko Lidl pripravil čudovito zamisel za okrasitev – ledene okraske.

Čarobno je opazovati, ko se v mrzlem jutru sončni žarki ujamejo v ledene okraske in se ti zalesketajo.

Kaj potrebuješ?

  • modelčki ali posode
  • zelenje, rdeči plodovi, storži, listi
  • vrvica, škarje
  • voda

Video navodila

1. Korak

V gozdu naberi rdeče plodove, zelenje in storže. Lahko dodaš tudi zimzelene liste oljke, lovorikovca ali pušpana.

 

2. Korak

Pripravi si različne modele in posode. Če želiš narediti vence, potrebuješ model, ki ima v sredini luknjo. Najboljši so silikonski modelčki za pecivo.

 

3. Korak

Nasuj različne plodove, liste in zelenje v posodo ter jih zalij z vodo. V manjše modele potopi tudi vrvico, da jih boš lažje obesil.

 

4. Korak

Pri izdelavi posode si pomagaj z lepilnim trakom. V spodnjo posodo nalij vodo (do recimo ene tretjine posode). Položi notri manjšo posodo, tudi vanjo nalij vodo in jo učvrsti z lepilnim trakom. V prostor med posodama naloži plodove, zelenje …

 

5. Korak

Če zunaj pritiska mraz, potem posode postavi na balkon ali traso in vsebina v njih bo zmrznila. Če boš posode postavil blizu zidu, bo trajalo več časa, da bo vsebina čisto zmrznila, zato ti predlagam, da morda položiš modele kar v zamrzovalno skrinjo.

 

6. Korak

Ko bodo okraski ali venček zmrznili, jih postavi za nekaj minut na toplo, da jih boš lažje vzel iz modela. Nato jih obesi na drevesa, ograje, balkon. V posodo pa postavi lučke … prav lepo bodo svetile v zimskem večeru.

 

Zdravkova finta

V modelčke za led lahko dodaš tudi hrano za ptice. Ko se bo okrasek stopil in bodo zrna popadala na tla, bodo priletele ptice in jih boš lahko opazoval.

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.