Krofki kot piščančki

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Krofki-kot-piscanscki_Zdravko-Lidl_slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajca;

Krofki kot piščančki

Sestavine:

Suhe sestavine
- 150 g pirine moke
- 100 g madljeve moke
- 50 g kokosove moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlica cimeta
- vanilijev strok

Mokre sestavine
- 1 do 16 datljev
- 250 ml tekočega jogurta
- 3 jajca
- 5 žlic kokosovega olja
- 3 žlice agavovega ali javorjovega sirupa

Okrasitev
- 100 g bele čokolade
- 100 g temne čokolade
- jedilne barve
- kokosova moka
- liofilizirane jagode, oreščki

Priprava:

Najprej skupaj zmešaj vse suhe sestavine, v ločeni posodi skupaj zmešaj vse mokre sestavine in jih zmešaj s paličnim mešalnikom. Mokre sestavine nato počasi premešaj med suhe. Nastane zmes, ki jo dodaš v modelček za krofke. Krofke peci pri 200 stopinjah Celzija od 12 do 15 min, da lepo porjavijo.

Med tem ko se krofki pečejo, stopi čokolado nad vodno kopeljo in jo obarvaj z rumeno jedilno barvo, del barve pa obarvaš v oranžno. Ko so krofki pečeni in ohaljeni jih pomoči v rumeno stopljeno čokolado. S koščki čokolade ali oreški dodaš krofkom ušesa, nato pa s temno čokolado narišeš še kremplje, kljunček in oči. Krofke lahko okrasiš tudi kako drugače ali jim dodaš oreške.

Dober tek!