Snežni keglji

keglji_1024
Zimski dnevi so kratki in se hitro prevesijo v večer, zato sem se domislil zabavne igre s snežnimi keglji. Z njimi se lahko igraš sam in poskušaš biti vedno boljši ali pa k sebi domov povabiš prijatelje. Zimska zabava zagotovljena!

1. Korak

Potrebuješ plastenko (najbolj primerna je embalaža pollitrskega jogurta), belo blago za snežkota in barvno za kapico in šal, črne perlice za oči, škarje, pištolo za vroče lepljenje, nit in šivanko, volno za cof ter riž.

2. Korak

Izrežeš belo blago v primerni višini in širini in zašiješ po dolgem robu. Nato iz barvnega blaga izrežeš še trak za kapico in ga prav tako zašiješ. Na plastenko natakneš belo blago in zalepiš. Na vrh plastenke nadeneš še barvni trak in zopet zalepiš.

3. Korak

Vrhnji del kapice zašiješ in iz volne narediš še cof. Volno si večkrat naviješ okoli štirih prstov (brez palca) in na koncu zavežeš na sredini. Zgornji in spodnji volneni uhelj prerežeš in dobiš cofek. Nalepiš še oči, šal in nos in snežko kegelj je končan.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.