Jesensko ustvarjanje z Zdravkom Lidlom

Minuli vikend nas je obiskal Zdravko Lidl. Simpatičen zelenko, ki enkrat na mesec obišče eno blogersko družino in ji prinese poseben izziv. Naš izziv je bil zelo jesensko obarvan, saj je Zdravko Lidl želel, da se odpravimo na družinski sprehod v gozd, naberemo jesenske plodove in z njimi ustvarjamo. Pozval pa nas je tudi k dobrodelnosti in nam povedal, kako z majhnimi koraki izboljšamo svet.

Ko sta v petek Nina in Ian prišla iz šole, ju je Zdravko Lidl že nestrpno čakal. Ujeli so se takoj. Sploh Ianu je bil Zdravko Lidl tako všeč, da ga do konca vikenda ni več izpustil iz rok. Po kratkem spoznavanju in razkazovanju naših prostorov, smo poiskali ideje za jesensko ustvarjanje. Nekaj smo jih našli na spletni strani Zdravka Lidla, nekaj pa kar na našem blogu in blogih drugih mamic in jih priložili tukaj spodaj, zbrane na kup po dveh starostnih skupinah. Komaj smo čakali naslednji dan.

V soboto smo odšli na sprehod v Mostec. Svež gozdni zrak, pisano listje in šelesteča talna odeja so nam pričarali čudovito jesensko pravljico. Ian in Nina sta nabirala jesensko listje različnih oblik, storže, palčke, kostanj in sploh vse, kar jima je prišlo pod roke. Vsi smo se strinjali, da je gozd jeseni res nekaj posebnega in da skriva kup zakladov. Je bil pa to tudi čas, ko smo se začeli spraševati, kako bomo Ianu povedali, da mora Zdravko Lidl konec vikenda naprej, k drugi družini.

Po sprehodu je bil čas za kosilo in počitek, temu pa je končno sledilo ustvarjanje. Ian je največ časa porabil za prestavljanje kostanjev, storžev in palčk iz ene konca na drugega, Nina pa se je preizkusila v več različnih ustvarjalnih izzivih. Pokazala nam je še nekaj idej iz šole in lepo okrasila celo svojo sobico. Za večerjo smo pojedli kuhani kostanj, čeprav nas je zelo mikal tudi nadevani krompir -> http://zdravko-lidl.si/tv-kuharije/. Zdravko Lidl je poln dobrih idej in prav veseli smo bili, da smo se enkrat za spremembo malo bolj poglobili v to, kaj bomo jedli in kako bomo to pripravili.

V nedeljo smo se posvetili drugemu delu izzivu, v katerem nas je Zdravko Lidl pozval k sodelovanju v akciji Koraki za tačke, ki jo meseca oktobra organizira Lidl Slovenija. V vsaki Lidlovi poslovalnici se nahaja košara, v kateri se zbira hrano za brezdomne živali. Z veseljem smo se odpravili v trgovino in darovali eno vrečo hrane za kužke in eno za mačke. Bravo, Lidl!

Ko je prišel čas slovesa, smo ugotovili, da je za nami čudovit vikend. Nina je občudovala svoje izdelke, Ian se je močno stisnil k Zdravku Lidlu, Uroš pa je vse skupaj komentiral z: “Kaj pa, če bi Zdravko Lidl večkrat prišel na obisk?” Res, kako malo je potrebno, da se vikend iz običajnega spremeni v posebnega. Majhen izziv, za veliko veselja. Da za spremembo ne razmišljamo o obveznostih in opravkih, o pospravljanju in domači nalogi, o službi in vsemu, kar bi še “morali” postoriti. Vikend na off. Ja, lahko bi jih bilo več. Naj jih bo več!

IDEJE ZA JESENSKO USTVARJANJE
1-3 leta (senzorična škatla, razvrščanje po velikosti, odtisi, ježek iz kostanja, biba, odtisi…)

IDEJE ZA JESENSKO USTVARJANJE
3+ let (svečke, slika iz jesenskih plodov, ježek, bleščeči listi, drevo…)

Blog je zapisala Anja Oman – Mamina Maza.