Zdravko Lidl logo

Domov > tv kuharije >

Jabolčna čežana z ovsenimi palačinkami

Jabolčna čežana z ovsenimi palačinkami

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Jabolcna-cezana-z-ovsenimi-palacinkami_tv-kuharije_slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajca, laktoza (grški jogurt)

Jabolčna čežana z ovsenimi palačinkami

Za ovsene palačinke potrebuješ:

- 180g zrelih banan (2 manjši)
- 2 jajci
- 180 g ovsenih kosmičev
- 140 g čvrstega grškega jogurta
- vanilijev sladkor
- ščep soli
- 5 g pecilnega praška

Za jabolčno čežano potrebuješ:
- 2-3 jabolka
- Skodelico vode
- 30 g sladkorja

Priprava:

Jabolka olupi in nareži na kocke. Daj jih v posodo in prelij z vodo toliko, da so vsa pokrita. Dodaj sladkor in kuhaj 10 – 15 min. Nato vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom. Pri tem naj ti pomaga odrasla oseba. Nato si pripravi zmes za ovsene palačinke. V mešalnik dodaš banane, jajca, grški jogurt, sol, vanilijev sladkor, pecilni prašek in ovsene kosmišče. Vse skupaj dobro premešaj. Posodo za palačinke namaži z maslom ali oljem in speci majhne palačinke. Postrezi jabolčno čežano s palačinkami.

Dober tek.