Hrustljavi jelenčki s čokolado

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: Hrustljavi-jelencki-s-cokolado_Zdravko-Lidl_slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajce, moka, maslo

Hrustljavi jelenčki s čokolado

Sestavine:
- 125 g temne/mlečne čokolade
- 75 g bele čokolade
- 125 g masla
- 82 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 135 g moke
- 15 g kakava
- ½ noževe konice pecilnega praška
- 75 g ovsenih kosmičev
- Za okras: prestice in bonboni

Priprava:

Nasekljaj čokolado, dodaj moko, kosmiče, kakav in pecilni prašek. V ločeni posodi penasto umešaj sladkor, zmehčano maslo in nato dodaj jajce. Suhe in mokre sestavine združiš v eno skledo, jih premešaš in nato dobro pregneteš. Iz testa oblikuj majhne kroglice in jih splošči na pladnju. Peci 10-15 min pri 18 stopinjah Celzija. Piškote ohladi, med tem pa stopi belo in temno čokolado. S staljeno čokolado na piškote nalepiš prestice, ki služijo kot jelenčkovi rogovi, bonbone uporabiš za jelenčkov nos.

Dober tek!