Domače šolske table

Domače šolske table
Dvignite roko vsi, ki se v teh dneh učite doma! Tudi Zdravko Lidl komaj čaka, da gre spet s prijateljčki v šolo, a dokler je #PreprostoDoma se je domislil, kako si lahko popestrimo dneve.

1. korak

Iz poljubnega blaga izreži 2 kvadrata, velika 17 x 17 cm.

Potrebuješ:

  • črn flomaster
  • velike bele liste (lahko so tudi rjavi ali karton)
  • barvne samolepilne listke
  • vodene ali podobne barvice
  • vrvico za obešanje lista ali
  • močan lepilni trak

1. korak

Na prvi veliki list nariši različne like, ki se lahko med seboj tudi nekoliko prekrivajo. Nalepi list na steno, zaščiti tla ter vzemi vodene barvice in se loti barvanja. Vsak lik naj ima svojo barvo, kjer pa se liki sekajo, naj bodo barve različne.

Domaca solska tabla - prvi korak.

Domaca solska tabla - drugi korak.

2. korak

Drugi list bo namenjen slovenščini. Pripravil sem ti veliko besed, ki jih lahko sestaviš z lepilnimi listki. Predlagam, da na list napišeš samo prvi dve črki, potem pa z napisanimi črkami dopolnjuješ in sestavljaš nove besede.

Domača šolska tabla - tretji korak.Domača šolska tabla - tretji korak.

Prosi za pomoč starše in skrbnike. Pripravil sem ti nabor besed, da bo začetek lažji:

sova, siva, kita, kolo, konj, kopel, kos, kosa kosilo, koda, klop, mama, mati, mala, mali, lopa, lord, loto, lov, loj, lok, los, pita, pira, pica, pivo, pika, pila, pire, pirh, vile, vino, leča, lepa, lepo, lesa, led, len, les, lava, laik, laks, lani, laso.

Zatem lahko poskusiš z daljšimi besedami: kitara, koleno, kompost, kompas, kosilo, kobra, kocka, kokoš, koliba, kolesar, konec, koliko, kolona, malina, madež, ločilo, logoped, lenoba, lopata, lopov, lonec, lončar, loputa, lotos, lovec, letalo, lenoba, lepota, ležati, piškot, pišče, pisker, pihalo, pihati, pisati, pisava, pisec, pismo, pista, labod, ladja, lahek, lajna, lakota, laziti.

Domaca šolska tabla

3. korak

Zadnja tabla pa bo namenjena matematiki, pomešani z dominami. Na list napiši račune, na listke pa različna števila, nekatera števila lahko prikažeš s pikami.

4. korak

Predlagam ti, da razmisli in še sam pripravi naloge, ki jih lahko večkrat rešuješ. Rešitve poskušaj prikazati na različne načine. Liste lahko na steno pritrdiš z lepilnim trakom za zaščito sten (pleskanje), tako jih boš z lahkoto odstranil in ne boš poškodoval stene.

Domaca šolska tabla

 

 

 

 

 

Ko si nemiren in bi rad divjal, pa ne moreš, ti svetujem, da uporabiš to mojo finto. Vzemi največji list in temen flomaster. Načečkaj s flomastrom ogromne čačke, ne da bi kaj dosti premišljeval. No, potem pa poišči med vsemi temi čačkami zanimive like ali prostorčke in jih pobarvaj. Čudovita slika bo nastala.

Nadaljuj sam

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.