Človečka in sovica iz kostanja

Človečka in sovica iz kostanja
Hej, hej. Jesen je tu in z njo kopica zanimivih plodov. Jaz obožujem jabolka in hruške, res so slastne, rad imam tudi kostanj in želod. Saj veš, da imamo dve vrsti kostanja, domačega in divjega. Divji kostanj je super, ker je velik, okrogel in se iz njega da narediti ogromno stvari. Želod pa ima kapico in trup in je zelo uporaben pri sestavljanju različnih figuric.

1. Korak

Potrebuješ jesenske plodove (kostanj, želod …), zobotrebce, lepilno pištolo, dekorativni trak, tanjši papir (najbolje cvetličarski), flomaster, barvo, čopič.

2. Korak

Deklico izdelaš tako, da na kostanj z barvo narišeš obraz. S flomastrom zarišeš oči, nos in usta. Nato iz papirja izrežeš krog. V kostanj, ki bo predstavljal stopala, zapičiš zobotrebec in nanj nabodeš papirnati krog. Okoli vrhnjega dela zavežeš dekorativni trak in na koncu dodaš glavo. Za izdelavo dečka prenesi navodila.

3. Korak

Iz dekorativnega traku izrežeš kljun. Z lepilno pištolo ga prilepiš na sredino večjega kostanja. Notranjost dveh želodovih kapic pobarvaš z barvo in s flomastrom narišeš oči. Kapici nato prilepiš na kostanj s kljunom.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.