Bučni cmoki

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: TV-kuharija-Recept-Bucni-cmoki.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: jajce, beli zdrob (gluten)

Bučni cmoki

Sestavine:
• 600 g buče hokaido (275 g pireja)
• 2 jajci
• sol
• 1 žlica dobro nasekljanega peteršilja
• 130–145 g belega zdroba

Priprava:
Bučo narežemo na kocke. Pečemo jo v pečici na 175 °C 40 minut. Ohlajeno bučo pretlačimo ali zmiksamo ter dodamo 2 jajci, sol, peteršilj in gres. Zmes naj počiva eno uro. V slan krop položimo z žlico narejene cmoke. Voda naj rahlo vre. Kuhamo 12–15 minut. Postrežemo z zelenjavno ali mesno omako.
Dober tek!