Bananin kruh

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: BANANIN-KRUH.docx

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: nutella, jajce, maslo

Potrebuješ:
- 65g masla
- 50g rjavega sladkorja (lahko tudi manj)
- vaniljev sladkor
- pol zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
- čajna žlička cimeta
- 85g pirine moke
- 1 žlica nutelle
- čokoladna kuvertura (po želji)
- 1 jajce
- 2 banani

Najprej zmečkaj banani. Nato z vilico v mini posodici stepi jajce in mu dodaj stopljeno maslo, sladkor, vaniljev sladkor, cimet in zmečkani banani. Vse skupaj narahlo premešaj in po želji dodaj žlico nutelle. V drugo skledo stresi pirino moko in ji dodaj pol zavitka pecilnega praška ter ščepec soli. To zmes stresi v zmes z bananami in do gladkega premešaj. Za tem zmes stresi v pekač, katerega smo premazali z maslom in peci 50 min pri 180 Celzija. Ko bo kruh pečen ga lahko ohlajenega poliješ s čokolado ali po njemu potreseš oreške po tvoji želji.

Dober tek!