Avto iz kartona

Avto iz kartona
Igranje z vozili je res zanimivo, najraje imam, če sam sedim v svojem avtu in dirkam gor in dol po stanovanju. Se strinjaš, da je zelo zabavno, če je vozilo ravno dovolj veliko zate ali za tvojo sestrico? Pa ne samo to, vozili obeh sta pobarvani v vajine najljubše barve in vzorce! Ti imaš najhitrejši zeleni avto, sestrica pa najlepše vozilo z vzorcem pikapolonice.

1. Korak

V bližnji trgovini prosi za veliko kartonsko škatlo, doma pa poišči lepilni trak, olfa nož, škarje, čopiče, barve (vodene barvice, tempere ali akrilne barve), plastične lončke za rože, pisalo in trak za naramnice. Za začetek s svinčnikom zariši vse potrebne reze. Spodnje stranice vozila odreži in shrani.

2. Korak

Zgornje stranice s škarjami ali olfa nožem obreži v želeno obliko. Za najhitrejši avto izreži pokončne kvadratne stranice, ki jim boš narisal okna, za avto pikapolonico pa jih izreži v polkrog. Obrezane strani v pokončnem položaju utrdi s trakom za pleskanje.

3. Korak

Iz odrezanih spodnjih stranic izreži kolesa, nariši platišča in pobarvaj pnevmatike. Lončka za rože pobarvaj v rumeno, saj so to tvoje luči. Izberi pisane barve in pobarvaj avto. Nanj prilepi prej izdelane kolesa in luči. Če želiš imeti proste roke pri vožnji, pritrdi še naramnice.

Nadaljuj sam

prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.