Akrobatske hodulje

hodulje_1024
Vedno sem si želel preizkusiti hodulje in z njimi zganjati norčije kot cirkuški akrobati. Manjše hodulje lahko narediš doma, tako da uporabiš kar konzerve. Na njih lahko loviš ravnotežje, preizkušaš različne telovadne prvine, kot so lastovka, poskoki, počepi …, in organiziraš tekmovanje s prijatelji. Zabavno bo stati na eni nogi in hoditi s hoduljami, saj boš precej višji, kot si zdaj.

1. Korak

Starše prosi, naj ti shranjujejo prazne konzerve, za izdelavo hodulj pa potrebuješ še akrilne barve, čopiče, gobico in vrvico ali daljše vezalke.

2. Korak

Konzerve očistiš, okrasiš in preluknjaš ter skozi luknje napelješ vrvico. Pri luknjanju naj ti pomagajo starši, saj je treba uporabiti žeblje in kladivo.

3. Korak

Zabavna stvar pri hoduljah je, da lahko najprej sam poskušaš izvesti različne figure, da pridobiš ravnotežje, pozneje pa lahko pokličeš prijatelje, s katerimi tekmuješ, kdo je spretnejši.

Pripravljeni?

prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.