Adventni koledar malo drugače

Adventni koledar malo drugače
Vstopi v vasico veselega decembra! Zdravko Lidl je tokrat poskrbel za čudovit adventni koledar, ki bo polepšal tvoj dom. Napolniš ga lahko z lepimi sporočili, sladkarijami ali z drobnimi darili.

Decembra je vse v lučkah: mesta se bleščijo v lučkah, v izložbah svetijo lučke, naša domovanja so polna lučk. Vstopi v vasico veselega decembra in polepšaj praznične dni.

 

Kaj potrebuješ?

  • prazne embalaže sokov, mleka …
  • svinčnik, ravnilo
  • skalpel (olfa nož)
  • barve v pršilu
  • kredne flomastre

 

Zdravko Lidl: Adventni koledar – YouTube

1. KORAK:

 

Pri izboru embalaže bodi iznajdljiv/a in izberi različne velikosti in oblike: majhne, velike, kvadratne, pravokotne – čim bolj bodo različne, tem lepše bo tvoje mesto.

2. KORAK:

 

Embalažo izprazni in nanjo s pisalom nariši okna, vrata ter zariši streho. Pomagaj si s tapetniškim nožem ali skalpelom in izreži okna, vrata in streho. Pri izrezovanju bodi previden, naj ti pomagajo starši ali skrbniki.

3. KORAK:

 

Ko bo embalaža izrezana, jo pobarvaj v poljubni barvi. Svetujem ti, da bo mesto lepo, uporabi različne odtenke ene barve. Mi smo si izbrali modro in belo.

4. KORAK:

 

Vzemi kredno pisalo in na temne stavbe nariši okna in vrata ter ne pozabi na okraske okoli oken in vrat.

5. KORAK:

 

Nato napiši na koščke papirja številke in jih prilepi v okna. Lahko na posamezne hiške prilepiš tudi dve ali tri številke, tako boš za 24-dnevni koledar potreboval le 12 ali celo samo devet hišk. Zdaj samo še napelji lučke med hiškami in tvoje čarobno mesto je dokončano.

 

Nadaljuj sam/a

Prenesi navodila

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.