Abeceda malo drugače

ucimo_Se_crke_1024
Zdravko Lidl ve, da je spoznavanje črk in celotne abecede lahko velik izziv. A ne, če si iz črk pripraviš pravo zabavo oziroma jih spoznaš na malo drugačen način.

Spoznavanje in učenje črk je lahko prav zabavno! Poglej tri ideje za enostavno in poučno preživljanje prostega časa.

Potrebščine:

 

  • papir
  • pisalo
  • (lesene) kocke
  • barve (po možnosti prstne)
  • čopiči, iglice
  • ostali predmeti po želji
Video postopek vseh spodnjih korakov si lahko ogledate s klikom >>TUKAJ<<.

 

Poprosi starše ali skrbnike, naj ti pripravijo liste na katere napišejo velike odebeljene črke. Nato po črki naložite (lesene) kocke ali kakšne druge predmete v obliki te črke.

Druga možnost zanimivega spoznavanja črk je preko iglic. V pokrov od škatle za čevlje položiš list na katerem je zopet napisana velika odebeljena črka. V gozdu nabereš iglice, ki jih nato s čopičem spraviš v območje znotraj črke.

Še en način spoznavanja črk je spoznavanje z barvami in prsti. Na listu zopet starši ali skrbniki napišejo velike odebeljene črke, nato pa lahko znotraj črke rišeš s (prstnimi) barvami.

Zdravkova finta

 

Znotraj odebeljenih črk lahko dodate kakšne druge predmete li igrače. Lahko jih narišete tudi na asfaltni podlagi s kredo in znotraj črke položite kamne ali rožice. Možnosti je nešteto.

Boste ustvarjali in se igrali? Fotografije vaših unikatnih črk lahko pošljete na naslov: zdravko.lidl@lidl.si

 

Pripravljeni?

Prenesi igro

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.