5 idej za sadne prigrizke

Za prikaz videa prosimo potrdite piškotke.
Prenesi si tekstovno datoteko posnetka: TV-kuharija-Recept_5-idej-za-sadne-prigrizke_Zdravko-Lidl_Slepi-in-slabovidni.pdf

!

Opozorilo: Prijazno bi te rad opomnil, da bodi pri ustvarjanju, kuhanju ali igranju previden, zato, da ti ne bi kaj spodletelo. Najbolje pa je, da je nekdo od staršev ali skrbnikov zraven.

Alergeni, ki so prisotni v tem receptu: mozarella (laktoza), oreški

5 idej za sadne prigrizke

Sestavine:
• sadje (lubenice, ananas, jagode, borovnice, melona, kivi, marelice, grozdje, …)
• oreški
• mini paradižnik
• metine liste
• feta sir
• nekaj oliv
• mocarela v lističih
Priprava:

Sadna Rubikova kocka
Za sadno Rubikovo kocko potrebuješ lubenico, melono, ananas in kivi. Sadje narežeš na enake kocke in jih zložiš v kocko, ki ob pogledu spominja na Rubikovo kocko.

Sadni kanapeji
Za pripravo sadnih kanapejev potrebuješ lubenico, feta sir, metine liste in borovnico. Lubenico in feta sir obrežeš v poljubni obliki ali s kakšno okroglo šablono. Vse skupaj nabodeš na zobotrebec, na vrh položiš metin list in borovnico. Po želji lahko dodaš še kakšno drugo sadje.

Sadna mavrica
Za pripravo sadne mavrice potrebuješ raznoliko sadje, različnih barv. Zdravko Lidl je tokrat uporabil jagode, melono, ananas, grozdje, borovnice in robide. Sadje zložiš v skledo ali na krožnik v polkrogu v barvah od rdeče, oranžne, rumene, zelene, modre in temno modre. Na vsako stran lahko dodaš še sir v lističu, izrezan v obliki oblaka.
Sadno-zelenjavna gosenica
Za izdelavo sadno-zelenjavne gosenice potrebuješ dolgo leseno nabodalo na katerega nabodeš zeleno grozje, na koncu dodaš cel mini paradižnik, ki služi ko glava gosenice iz oliv in sira pa oblikuješ oči-

Sadna pica
Za sadno pico potrebuješ kos lubenice, jagode, borovnice in oreške. Lubenico odrežeš v obliki trikotnika in nanjo naložiš sadje po izbiri. Zdravko Lidl je izbral jagode, borovnice in oreške.

Pri zgornjih receptih lahko uporabiš še ostalo sadje in zelenjavo. Pusti domišljiji svojo pot.
Dober tek!